JU Mješovita srednja škola živinice

Posjeta privrednim subjektima sa ambasadoricom Hartmann

 

07.06.2024 09:06
Slika
 
U okviru posjete austrijske ambasadorice u Bosni i Hercegovini, njene ekselencije Ulrike Hartmann, predstavnici naše škole su bili uključeni u aktivnosti koje su za cilj imale unapređenja stručnog obrazovanja i praktične nastave.
Predstavnici Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, gradonačelnik Grada Živinice Began Muhić i menadžement JU Mješovita srednja škola Živinice, su ambasadorici Hartmann omogućili posjetu dva privredna subjekta sa austrijskim kapitalom, Elsta Mostdorfer i ELIN Motors, u kojima naši učenici obavljaju praksu.
"Predstavnici menadžmenta ovih kompanija pohvalili su naše učenike za njihovo zalaganje i posvećenost, ističući kako je obavljanje prakse u stvarnom radnom okruženju od izuzetne važnosti za sticanje praktičnih znanja i vještina.
Ove posjete ističu značaj saradnje između obrazovnih institucija i privrede, te potvrđuju da je partnerski odnos ključan za stvaranje kvalitetnog obrazovnog sistema koji odgovara potrebama tržišta rada. Kroz ovakve inicijative, nastojimo graditi čvrstu osnovu za profesionalni razvoj naših učenika, osiguravajući im bolje prilike za zapošljavanje i uspjeh u karijeri.", istakao je ministar obrazovanja i nauke u Vladi Tuzlanskog kantona, Ahmed Omerović.
0 0
© 2024 msszivinice.skolatk.edu.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR